Fear Free® kattenconsult

De vaccinatiegraad bij katten is met 25 % erg laag. Voor ‘herd immunity’ is een vaccinatiegraad van ongeveer 70 % nodig. 1 Een van de redenen die menig katteneigenaar tegenhoudt om naar de dierenarts te gaan, is de stress die hun kat hierbij ervaart. Dit kan gaan om problemen die zich al thuis afspelen, bij het oppakken van de kat en / of doordat de kat het reismandje niet in wil. Ook de reis zelf, gebeurtenissen en waarnemingen in de wachtkamer, de spreekkamer en het consult zelf, kunnen reden zijn voor stress, angst en anxiety (anticipatie op gevaar of bedreiging) bij de kat. Tenslotte kan de eigenaar zelf hier ook stress van ervaren. Reden genoeg om een bezoek aan de dierenarts uit te stellen of over te slaan.

Om stress, angst en anxiety bij de kat te verminderen, bestaan er meerdere mooie programma’s. Zoals Cat Friendly Clinics®and Fear Free®. U kunt onder andere speciale kattenspreekuren organiseren. Als Fear Free certified® professional en vanuit mijn achtergrond als dierenarts en gedragstherapeut voor katten, kan ik u helpen dergelijke kattenspreekuren op te zetten en / of deze voor u verzorgen.

De kattenconsulten vinden in principe bij u op de praktijk plaats. Het is ook mogelijk huisvisites af te leggen. In beide gevallen onderstreep ik het belang dat de kat patiënt blijft bij u in de praktijk. Door het aanbieden van een dergelijke extra service aan katteneigenaren binnen uw praktijk en aan nieuwe klanten, vergroot u zelfs de klantenbinding. 2

Voor meer informatie of het maken van een afspraak om de mogelijkheden bij u in de praktijk te bespreken, neem contact op via onderstaande button.

CONTACT
  1. Deleu S. Vaccinatiegraad gezelschapsdieren reden tot zorg. Tijdschrift voor Diergeneeskunde 2019; 144(2): 6-9.
  2. Mariti C, Bowen J, Campa S et al. Guardians’ perception of cats’ welfare and behavior regarding veterinary visits. Journal of Applied Animal Welfare Science2016; 19: 375-384.