Even voorstellen

Mijn naam is Esther van Schuur.

In 2008 ben ik afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren. Hierbij hecht ik veel waarde aan kwaliteit van de diergeneeskunde en aandacht voor het welzijn van dieren. Mijn interesse ligt vooral bij interne geneeskunde, gedrag en geneeskunde van katten. Met rust, geduld en door gebruik te maken van Fear Free® technieken, kan ik dieren en hun eigenaren goed gerust stellen. Hierdoor is ook bij angstige of agressieve dieren onderzoek en behandeling meestal goed mogelijk.

Om meer te kunnen betekenen op het gebied van diergedrag, heb ik de opleiding tot gedragstherapeut voor katten gevolgd. Deze heb ik eind 2017 met succes afgerond en sinds 2018 ben ik werkzaam als gediplomeerd gedragstherapeut. Door gedragstherapie te combineren met diergeneeskundige kennis en ervaring, is ook te beoordelen of het gedrag en de lichamelijke gezondheid elkaar beïnvloeden. Door deze invloeden mee te nemen in de diagnostiek, kan een multidisciplinair advies gegeven worden.  

Om mijn kennis van diergedrag verder te verhogen, heb ik de behavioural medicine course gevolgd van de Centre for Veterinary Education van de Universiteit van Sydney, Australië. 

Portretfoto dierenarts esther