Hersenwerk voor katten

Met behulp van Hersenwerk kunt u uw dier een nieuwe uitdaging aanbieden. Hersenwerk bestaat uit het samen met de eigenaar puzzelen, waarbij het dier moet bedenken hoe iets lekkers of speelgoed te bemachtigen. Ze kunnen dit te pakken krijgen door met hun neus te zoeken, maar ook door te kijken, te voelen en na te denken. De zintuigen worden volop geprikkeld en het dier moet zich goed concentreren.

Hersenwerk kan onder andere helpen om een dier afleiding te geven, zich te leren  concentreren en overtollige energie kwijt te raken. Ter vergelijking: tien minuten Hersenwerk geeft een dier net zo veel voldoening als een uur uitlaten! Tenslotte is Hersenwerk ook nog eens erg leuk voor zowel mens als dier!

Revalideren

Tijdens revalidatie mogen dieren maar beperkt bewegen. Voor een kat die moet revalideren in een bench is de belevingswereld sterk beperkt. Ze kunnen niet meer door het huis rennen of buiten ronddwalen en spelen. Ook naar buiten kijken is vaak moeilijk vanuit een bench die op de grond staat.

Met behulp van Hersenwerk kunt u uw dier de nodige uitdaging bieden. 

hersenwerrk voor katten, kat puzzelt

Privéles

Tijdens de revalidatie is het van groot belang om ongecontroleerde bewegingen te voorkomen. Een goede opbouw van de puzzels en de keuze van veilige materialen hierbij zijn daarom van belang. Tijdens de privélessen “Hersenwerk bij revalidatie” wordt veel aandacht besteed aan zowel de opbouw van de puzzels als het op maat aanbieden van puzzels aan uw dier.

De lessen bied ik aan vanuit mijn achtergrond als dierenarts gezelschapsdieren en gecertificeerd instructeur volgens “Hersenwerk voor honden”. Desgewenst is er overleg met de behandelend dierenarts of fysiotherapeut over de toegestane belasting. Ook bij de opbouw van spierkracht en beweeglijkheid kan Hersenwerk ingezet worden. Eén of twee lessen zijn vaak al voldoende om samen te leren puzzelen. De lessen worden bij u thuis gegeven.

Meer hersenwerk

Kijk ook eens op de facebookpagina van hersenwerk voor katten. Deze is bedoeld om katteneigenaren te inspireren om de leukste kattenpuzzels te maken. Daarnaast worden er lezingen en workshops “Hersenwerk en gedragsverrijking voor katten” verzorgt door de teamleden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.hersenwerkvoorkatten.nl.