Even voorstellen

Mijn naam is Esther van Schuur.

In 2008 ben ik afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren. Sinds mijn afstuderen heb ik in verschillende dierenartspraktijken en dierenasiels gewerkt. Hierbij hecht ik veel waarde aan kwaliteit van de diergeneeskunde en aandacht voor het welzijn van dieren. Mijn interesse ligt vooral bij interne geneeskunde, gedrag en geneeskunde van katten en konijnen. Met rust, geduld en door gebruik te maken van Fear Free® technieken, kan ik dieren en hun eigenaren goed gerust stellen. Hierdoor is ook bij angstige of agressieve dieren onderzoek en behandeling meestal goed mogelijk.

Mijn interesse in gedrag was al aanwezig tijdens mijn studie, waarbij ik het gedrag van bavianen in Zuid-Afrika heb bestudeerd. Toen ik met mijn eigen asielhond tegen gedragsproblemen aan liep werd deze interesse versterkt. Met haar ben ik begonnen met Hersenwerk en inmiddels ben ik alweer een aantal jaar gecertificeerd instructeur  “Hersenwerk voor honden” en adviseur voor “Hersenwerk voor katten”. 

Omdat ik meer wilde kunnen betekenen op het gebied van diergedrag, heb ik de opleiding tot gedragstherapeut voor katten en konijnen gevolgd. Deze heb ik eind 2017 met succes afgerond en sinds 2018 ben ik werkzaam als gediplomeerd gedragstherapeut. Door gedragstherapie te combineren met mijn veterinaire kennis en ervaring, kan ik ook beoordelen of het gedrag en de fysieke gezondheid door elkaar worden beïnvloed. Door deze invloeden mee te nemen in de diagnostiek, kan een multidisciplinair advies gegeven worden.  

Om mijn kennis van diergedrag verder te verhogen, heb ik in 2018 de behavioural medicine course gevolgd van de Centre for Veterinary Education van de Universiteit van Sydney, Australië. 

Portretfoto dierenarts esther